We leven in een periode waarin allerlei gemarginaliseerde groepen in de maatschappij zeer terecht hun plaats opeisen. Racisme, seksisme, homofobie en transhaat: ze worden allemaal stevig bevochten. Maar er is in discriminatieland één grote blinde vlek en dat is ageïsme, oftewel leeftijdsdiscriminatie.

En de kaap daarvoor is momenteel al bij 50 jaar bereikt. Terwijl dit mensen zijn die allemaal nog zeker 17 jaar of langer actief moeten zijn op de arbeidsmarkt. Voor 50-plussers is zelfprofilering dus nog veel belangrijker dan voor mensen uit de jongere generaties. Er zijn gelukkig genoeg inspirerende voorbeelden te vinden. Daar vestig ik graag jullie aandacht op.

DE REKENSOM IN BEELD

Overal is een schreeuwend tekort aan personeel. Want nog nooit waren er zó weinig mensen om zó veel werk te doen: in de zomer van 2022 stonden er tegenover elke 100 werkzoekenden maar liefst 143 vacatures. Hoe je kunt zorgen dat je soepel van lijf, leden, geest en arbeidsmoraal blijft, legt Jol Stoffers (hoogleraar Employability bij de Open Universiteit) uit in onderstaande video. Het gaat om: vitaliteit, werkvermogen en employability.

VOOROORDELEN

Verbanden tussen maatschappelijk succes en uiterlijk zijn de gestolde vooroordelen van een samenleving. Daarom worden ze bijgehouden door instanties als het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). Aantrekkelijkheid, zelfvertrouwen en fitheid zijn de belangrijkste voorspellers voor succes op de arbeidsmarkt.  Niet opleidingsniveau, etniciteit of leeftijd, maar aantrekkelijkheid, zelfvertrouwen en fitheid zijn de belangrijkste voorspellers voor succes op de arbeidsmarkt. Nog een doorslaggevende factor: de toegang tot (in)formele netwerken. Wie ken je, wie gunt je wat?


LEES verder bij Imagomatch.

MET OUDEREN MINDER UITVAL

Het idee dat 55-plussers een groep vol met mankementen is, daar klopt weinig van. Het ziekteverzuim is er juist kleiner, zeker wat mentale klachten betreft, zoals burn-outs of depressie. Daar hebben jongere werknemers veel meer last van. Een reëel probleem is eerder dat mensen liever niet leiding willen geven aan een collega die ouder is. Senioriteit kan intimideren en het wordt als lastig ervaren om oudere werknemers op hun gedrag aan te spreken.

GELUKT

De 64-jarige Dirk van Kampen werkte 32 jaar bij een groot bedrijf op de afdeling hypotheken. Hij was 4 jaar terug net 60 geworden en moest op zoek naar een nieuwe baan. Op een bepaald moment was hij desperaat. Toch is het hem gelukt om weer ‘aan de bak te komen’.

STIJL INSPIRATIE

Eerder al deelde ik de website Advanced Style over stijlvolle oudere vrouwen, maar ook in Nederland werken mensen op leeftijd aan een beter imago. Ik tip graag: Misja B.nl. Zij fotografeert de tikkie oudere vrouwen en mannen op straat. Zelf laat ik op mijn Pinterest-account ook veel mooie voorbeelden en make-overs zien.

PRAKTISCHE TIPS VOOR DE OUDERE SOLLICITANT:

1. Gebruik in je CV en op Linkedin actuele functietitels
2. Geef de template en het lettertype van je CV een eigentijdse uitstraling uitstraling
3. Zet je netwerk in en breid je online netwerk uit
4. Kleed je bij de tijd, kwalitatief goed en gebruik kleur. Beige en lichtgrijs maken je oud.
5. Pak je 3 seconden bij de eerste ontmoeting, straal energie uit.
6. Zorg voor een actuele, positieve, energieke foto op linkedin en eventueel je CV
7. Laat je geboortejaar weg op je CV, een recruiter kijkt gemiddeld maar 8 seconden naar je CV
8. Neem de vooroordelen zoals; vastgeroest, niet goed met digitale systemen, niet meer hard kunnen werken, uitgeleerd, etcetera weg.
9. Zonder LinkedIn doe je niet mee
10. Schrijf je in bij gespecialiseerde recruitment bureau’s

50+ HOTSPOTS:

rvaring.nl
50pluswerkt.nl
50company.nl
ervarenjaren.nl
65plus.nl
qoup.nl

EN DOE DE POWERPOSE

NIET VOOR DE POEN

In de Telegraaf: ‘klusheeren’ Henk & Hans

COACH LOUIS VAN GAAL

Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt aan Tilburg University, vindt dat de politiek de hand in eigen boezem moet steken. “Het is niet voor niets dat werkgevers in het buitenland veel milder zijn als het gaat om oudere werknemers. Het is niet alleen maar negatief. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze bondscoach (Louis van Gaal, 71 jaar)!” Werkgeversvereniging AWVN erkent dat bedrijven nog steeds worstelen om oudere werkzoekenden in dienst te nemen. “Dat heeft te maken met het systeem en de regelgeving. Maar we hebben ook een hele onbewuste rare cultuur in Nederland, waarbij iemand van 50 jaar als oud wordt gezien. Dat moet snel veranderen.”

ZABETH ALS COACH

De inhoud hebben mijn klanten veelal wel, maar hoe maak je dat op een goede manier zichtbaar en duidelijk op een manier die bij jou past? Hoe zorg je ervoor dat je in jezelf gelooft en anderen dat ook doen? Ook dan kun je contact met me opnemen voor advies op maat! Als een CV maar een paar seconden de tijd krijgt om indruk te maken en jijzelf binnen 3 seconden je beoordeeld wordt tijdens een sollicitatiegesprek, dan is het logisch dat er tijdens loopbaancoaching veel aandacht besteed wordt aan alles wat zichtbaar is van de sollicitant. Je Social media, CV en je uiterlijk en uitstraling. Succes verzekerd!

Je kunt je abonneren op deze maandelijkse nieuwsbrief of een ander er een plezier mee doen. Mij volgen op LinkedIn kan ook. Klik dan even het belletje aan rechtsboven in mijn profiel.

Met leeftijdloze groet en tot snel!
Zabeth van Veen