Volle bak vandaag. Misschien tref ik je vandaag op één van onderstaande digitale evenementen. Thema Vrouwendag 2021: Invloed met Impact. Op welke manier kunnen vrouwen op een positieve manier invloed uitoefenen?

Druk op de rode links voor meer info en verbinding

Hele dag
RIJKSMUSEUM Amsterdam
Rachel Pouwer, vrouwen in de kunst

Hele dag
PLATFORM PICL
Films met en over powervrouwen

12:00 (en daarna terug te luisteren)
NPO 1
Lijsttrekkersdebat met als thema gendergelijkheid, georganiseerd door Nieuws BV. WOMEN Inc. levert input op de stellingen die besproken gaan worden.

13:00 uur – 17:00 uur
GOOGLE & WOMEN INC:
Bloei: Vrouwen die ondernemen.
Ondernemen is lef hebben, zeker in deze tijd. Inspirerende sprekers zoals Chantal Janzen (&C), Naima Amdaouech (Punch! Club), Emilie Sobels (#workmode) en Anita Abaisa (BlackLadiesTalk). Leer van de besten en hoor welke pieken en dalen zij hebben doorstaan om hier te komen. Ontmoet andere onafhankelijke vrouwen, leer eenvoudig een webwinkel op te zetten en verbeter je digitale vaardigheden tijdens een van de workshops.

13:00 uur – 17:00 uur
FNV online
Vrouwen in de frontlinie.
Dat zijn vrouwen die tijdens de coronacrisis de maatschappij draaiend houden, denk aan o.a. zorgmedewerkers, schoonmakers, onderwijzers, winkelpersoneel en kinderopvangmedewerkers. Het wordt een middag vol empowerment. Workshops over o.a. equal pay en debat met vrouwelijke politici van verschillende partijen.

15:00 uur – 18:00 uur
Boekhandel SCHELTEMA live stream
Milou Deelen & Daan Borrel over hun boek ‘Krabben, van vrouw tot vrouw’ over het krabbenmandeffect en het tegenovergestelde sisterhood (help elkaar omhoog)

19:00 uur – 21:30
CNV
Webinar leiderschap.
Met Julia Wouters (politiek en journalistiek), Claudia Hopman (interim-manager, bestuurder en coach) en Anneke Westerlaken (voorzitter CNV Zorg & Welzijn). Zij vertellen over hun ervaringen met invloed uitoefenen in een overwegend mannelijke omgeving en hoe zij hun persoonlijke stijl daarin vonden. Moderator: Carmen Felix.

20:00 uur
DE BALIE
Discusie met panel
Veel hedendaagse feministen zijn het erover eens dat verschillen tussen mannen en vrouwen voor het grootste gedeelte een sociaal construct is. Om de emancipatie verder te helpen moeten we af van het binaire denken. Tegelijkertijd toont onderzoek aan dat een aantal verschillen wel de moeite waard zijn om aan het licht te brengen. Met Iris Sommers, Stella Bergsma en Sofie Lakmaker o.l.v. Rokhaya Seck.

20:00 uur – 21.30 uur
VLAM Webinar: Laurie Mintz
€ 25,-
De Amerikaanse psychologe / seksuologe Ph. D. Laurie Mintz bespreekt de 2 meest voorkomende seksproblemen waarmee vrouwen worstelen: verminderd verlangen en moeilijk bereikend orgasme tijdens partnerseks. Zowel de oorzaken als de oplossingen zal ze beschrijven en in het laatste half uur zal Laurie vragen beantwoorden die via de chat gesteld kunnen worden.
Kaartjes kun je HIER bestellen.

20:00 uur (GB tijd 7pm)
ROYAL OPERA HOUSE LONDON
5 vrouwen met carrières in de theater-, muziek- en museumsector nemen deel aan een paneldiscussie rond het thema ‘Choose to Challenge’. Voortbouwend op het uitgangspunt dat verandering voortkomt uit uitdaging, zullen de deelnemers hun eigen ervaringen als vrouwen in de creatieve industrieën bespreken, de uitdagingen waarmee ze te maken hebben gehad en waarmee vrouwen in deze bedrijfstakken nog steeds worden geconfronteerd, en hoe ze hun invloed kunnen gebruiken om positieve verandering te creëren. Met Arifa Akbar (theatercriticus), Paule Constable (lichtontwerpster), Indhu Rubasingham (artistiek directeur van Kiln Theatre), Frances Morris (directeur van Tate Modern) en Pretty Yende (operasopraan).

20:30 uur
PAKHUIS DE ZWIJGER
Digitale Vrouwen Mars
Met Rachel Walker (ActionAid), Hannah Hamans (Humanistisch Verbond), Martine Goeman (Amnesty International), Aida Bilajbegovic (Rutgers), Brigitte Oberdorp (Oxfam Novib) en Karen Hammink (HIVOS). Presentatie door Jennifer Muntslag.

Per provincie en plaats: internationale-vrouwendag.nl