De mens is de diersoort die zich veruit het hardste heeft voortgeplant. Reeds in 1920 berekenden wetenschappers dat de aarde zo ongeveer 3 miljard mensenkinders kon huizen. We hangen nu zo rond de 8 miljard met zijn allen op deze bol.

Daarbij heeft diersoort mens bepaalde andere diersoorten tot ‘VEE’ gedegradeerd. In absolute slavernij leven miljarden koeien, varkens, geiten, schapen, kippen, kalkoenen enzovoorts om misbruikt te worden. Gepunderd voor HUN huid, haren, melk, eieren en hun lichaam. Uitbuiting en veelvraterij. Sinds een aantal jaar zijn er in de wereld meer mensen met obesitas dan mensen die nipt of onvoldoende voedsel hebben. Overal in de consumptieve wereld steekt wel ergens zo’n vermaledijde M boven het landschap uit. En dan heb ik het vandaag nog niet eens over de zee, die de mens eveneens al eeuwen weet te domineren en te verwoesten.

Dankzij een klein aantal mensen dat het snapt zijn er inmiddels ECOducten en andere natuurbeschermingsprojecten. En toen kwam druppelsgewijs de wolf terug naar ZIJN oude territorium. Vette paniek, want wolfmans is grote concurrent van vleesschrokker mens. Dus die pakt af en toe een schaap of een geit of een kip.

Dood aan de wolf, vindt de immer EGO-gedreven roofmens. Hij schreit en jammert dat wolf dood moet. ‘Wegwezen van mijn grond!’ Pardon MIJN? Gelijk oppperroofdier Putin die met het grootste land op aarde het nog niet genoeg vindt en waar we met z’n allen toch op neerkijken. Want waarom geen ruimte voor alle partijen?

Ja er zijn wolfwerende hekken nodig voor het kleine aantal lieve hobbyboeren, die hun dieren lekker de vrijheid geven. Maar er worden, alleen in Nederland al, per dag 1,75 miljoen (!!!!!) dieren een kopje kleiner gemaakt voor BBQ en braadpan en nog een veel groter aantal uitgebuit voor HUN melk en eieren. En dan die jammerende agromiljonairs. Het is een gotspe.

Als we vandaag stoppen met dieren te vermoorden heeft iedereen morgen te eten op aarde. Wist je dat de (meestal buitenlandse) werknemers in abattoirs koptelefoons met muziek op hebben, zodat zij niet het jammeren van de lammeren (en andere dieren) horen? Ik wil daar nog eens een keiharde, shockerende docu over maken. Omdat wij mensen slachtbedrijven ver weggestopt hebben en ze verboden terrein zijn. Denk daar maar eens aan als u weer zo’n veetransport passeert. Hoezo is er een einde gekomen aan de slavernij? Tot ‘vee’ gebombardeerde dieren zijn als de joden en zigeuners in de holocaust.

Ik ben dus een groot voorstander van het minimaliseren van de ROOF-diersoort mens. Schaf af die IVF en ICSIE, stop met dat gefok en doe de pil in het leidingwater. Klimaatzorgen zijn feitelijk mensenmeutezorgen. Wij wat minder en de dieren weer wat meer ruimte geven. Dan ontstaat er een nieuw ecologisch evenwicht. Dan hebben we weer bossen met dieren in VRIJheid en verbouwen boeren eetbare gewassen zonder gif en zonder bloeddorst en zonder huilie-huilie over concurrenten als wolf, vos en beer.

Een utopie? Ik vrees van wel!
Illustratie: Podcast Ego vs Eco van Frazzbass via Soundcloud.