Over mij

Annedieke wie?

Na de Pedagogische Akademie en mijn studie Nederlands ging ik al heel jong lesgeven op een school met veel pubermeiden die ieder hun eigen problematieken hadden. Meiden die uithuis geplaatst waren in tehuizen en/of pleeggezinnen, maar ook meisjes uit orthodox christelijke milieus die zover mogelijk bij ‘de echte wereld’ vandaan gehouden moesten worden.

Naast Nederlands en Communicatie stortte ik me samen met een arts van de schoolartsendienst in de 80’er jaren op seksuele opvoeding en openheid. Daardoor raakte ik al vroeg betrokken bij problematiek die we anno nu scharen onder #MeToo. Ik wilde mijn blik verruimen en ging werken in de wereld van radio en televisie. Zowel in entertainment als infotainment waren mijn ‘ding’. Maar ook daar kwam het onderwerp seksualiteit al snel op mijn pad.

Zo maakte ik de eerste TV-programma’s op de Nederlandse televisie met Goedele Liekens en produceerde en schreef ik mee aan een serie (in 6 talen uitgegeven) over psychische en fysieke aspecten van seks & relaties . Vooral de nadruk op de vrouwelijke seksualiteit werd in de 90’er jaren als zeer vernieuwend gezien.

Toen aan het begin van dit millennium het internet over de wereld rolde, zag ik al snel de mogelijkheden en kansen van deze snelle media,. Zo werd ik in 2006 één van Nederlandse eerste succesvolle bloggers op het gebied van relaties & seksualiteit, mensen- & dierenrechten, diversiteit & inclusie en religies & wereldbeschouwingen. Momenteel schrijft ik als wetenschapsjournaliste en columniste voor diverse onlinekanalen en de gedrukte pers. Daarnaast houd ik workshops bloggen en geef ik lezingen over onderwerpen die vaak te maken hebben met ‘ongemakkelijke waarheden’ die ik tegenkom op mijn weg als journalist. Sinds zomer 2020 ben ik tevens gecertificeerd vertrouwenspersoon ‘ongewenste omgangsvormen’.

Het betekent echter niet dat het allemaal over kommer en kwel gaat. Over seksualiteit zijn namelijk ook veel mooie dingen te schrijven net als op het gebied van mensenrechten wereldwijd. Dat is ook de reden dat ik regelmatig gevraagd wordt om te schrijven over de fraaie dingen van het leven, zoals kunst, mode, (vegetarisch) eten, champagne, kleurrijke interieurs en alles wat het leven nog meer mooi kan maken. Kijk daarvoor maar eens op mijn Pinterest-pagina’s: https://nl.pinterest.com/mevrouwzelluf

Kortom: wilt u een mooi artikel, of hulp bij het maken van content voor website of boek? Of bent u op zoek naar een vertrouwensvrouw die kan helpen de juiste wegen te bewandelen? Dan ben ik te mailen op akuchler@xs4all.nl of te bellen op 0657956145.