De titel boven dit bericht is tegelijkertijd een vraag die zo ongeveer alle talkshows aan bod komt. Het liefst zetten de programmamakers dan voor- en tegenstanders van vaccinaties tegenover elkaar. Gegarandeerd vuurwerk in de show. Wetenschap versus Wappies.

Ik heb van mijn leven nog niet zulke rare theorieën, complotten en (slechte) Hollywood scenario’s voorbij zien komen als in de afgelopen 9 maanden van de corona-crisis. In kranten, op radio, op TV en het allerergste op ‘social media’.

De elite betaalt

Afgelopen weekend schreef Saskia Noort in haar column voor het AD er ook over onder het kopje ‘Denk je dat vaccinmakers de halve wereld dood willen hebben?’ Daarop reageerde prompt ene mevrouw Sigrid Kempen en ja ze zat er klaar voor hoor. Dit was haar bijzondere ‘aardige’ reactie: ‘Saskia Noort wordt betaald door de elite en de media en schrijft braaf thrillers. Ik schrijf de waarheid in mijn boeken en op internet. De echte thrillers die van dictatuur en genocide door vaccins en Biden die gestuurd wordt door de elite multinationals en big pharma die de wereld een dictatuur wil maken. De oorzaak overbevolking. Slaap lekker verder Saskia Noort.’

Coronacomplot

Doet me zeer denken aan het badinerende toontje van graancirkeldeskundige Janet Ossebaard die in Lange Frans een medestrijder heeft gevonden tegen ‘het grote coronacomplot‘. Ze vragen zich samen ook nog even af of ze misschien premier Rutte niet moeten doodschieten, maar omdat dit slecht voor hun beider karma is, zien ze er toch vanaf.

Woke

Het feit dat dit soort ‘denkers’ zichzelf wakker vinden (‘woke’) en types als Saskia Noort als slapend aanduiden, is iets wat Professor Roos Vonk ‘spirituele arrogantie’ en soms zelfs ‘spiritueel narcisme’ noemt. Een goede term. Want dezelfde reaguurster op Saskia Noort wordt door een paar andere nuchtere types even terug gefloten, maar ze kan toch niet laten om te eindigen met: ‘Lach maar. Over 10 jaar niet meer.’ Dat is bijkans een dreigement.

Ego

Uit eerder onderzoek naar zelfwaardering en zelfverheffing wist Roos Vonk reeds dat de meeste mensen met een positief zelfbeeld vaak de behoefte hebben om beter, leuker, bekwamer of bijzonderder te zijn dan anderen. “Het idee van spirituele ontwikkeling is dat we die verlangens van ons ego overwinnen. Maar het effect is vaak juist dat de verworven inzichten door het ego worden gekaapt en men zich toch weer superieur acht aan anderen, in spirituele zin. Daarmee staat het paard achter de wagen.” Veel mensen uit dit soort verheven kringen hebben per definitie een hekel aan de westerse geneeskunde, die immers maar door ‘Big Pharma’ wordt aangestuurd.

Kurkuma en zoutbaden

Ik kwam daar zelf achter toen ik zwaar ziek was van de ziekte van Lyme. Ik had de pijnlijkste variant, namelijk neuroborreliose en omdat het om een bacterie gaat, krijg je die krengen alleen maar dood met antibiotica. En in het geval Lyme moet dat ook nog eens in hele grote hoeveelheden. Wat je bij een ‘gewone’ ontsteking in een week krijgt, kreeg ik per dag. Toen een aantal wat meer alternatieve kennissen dit vernamen kwamen zij allemaal met andere volgens hen ‘zeer heilzame therapieën’ aanzetten. Ik kreeg potjes met kurkuma, indische kruiden, zout om in bad te doen etcetera. Dat zou allemaal veel natuurlijker zijn dan die vermaledijde antibiotica die ik me in mijn lijf liet proppen. Echter: ik weet één ding zeker: als ik niet al die enorme hoeveelheden antibiotica tot me had genomen, zat ik nu niet dit verhaal te tikken. Hoewel ik erbij moet zeggen dat zoveel van dat goedje in je lijf, nog wel heel lang doorwerkt. Want ook veel goede (darm)bacteriën gaan naar de ratsmodee. Maar hee: ik had geen keus.

De schimmel die een bacterie opeet

Terwijl het principe van de antibiotica eigenlijk zo ‘natuurlijk’ is: het zijn schimmels die de bacteriën opeten. Dat er in de wereld sprake is van antibiotica-resistentie heeft juist te maken met het feit dat mensen er te weinig van nemen, vaak de kuur niet afmaken. Tsja daar leren die bacteriën dan van en worden ze ongevoelig voor een bepaalde schimmelsoort.

Vaccinatie is homeopathie

Datzelfde geldt voor vaccinaties. Het was maar een klein berichtje afgelopen zomer, ergens in een hoekje van de krant. ‘Afrika heeft polio verslagen’ dankzij de vaccins die o.a. met geld van Bill Gates zijn ontwikkeld en massaal gratis werden verstrekt. Maar diezelfde Bill Gates is in de ogen van complotdenkers / anti-vaxxers de verpersoonlijking van het kwaad. Zo waarschuwen deze mensen voor zijn vaccinaties of zoals nu voor het aanstaande corona-vaccin. Er zou namelijk bij het inspuiten van het goedje tegelijkertijd een chip van meneer Gates in je arm worden gespoten, zodat ze alles van je kunnen volgen. En nu denkt u, net als ik in eerste instantie: dat zijn toch wel naïeve zielen. Maar daar zitten hele volksstammen vrouwen en mannen bij die hoogopgeleid zijn. Het zijn mensen die bij ziekte van zichzelf of van hun kinderen liever een homeopaat dan een huisarts bezoeken. (Let wel er zijn ook artsen die tevens homeopaat zijn). Het woordje ‘homeo’ komt van het Griekse woord voor ‘gelijksoortig’ homo, weet u wel. De kern van deze geneeswijze is dat je een heel klein beetje van je ziekte in de vorm van een korreltje krijgt en dat het lichaam daardoor antistoffen aanmaakt tegen de bewuste kwaal. Laat dat nou exact hetzelfde principe zijn van een vaccinatie. Je krijgt een weinig in dit geval ‘covid19’ ingespoten en het lichaam bouwt er een weerstand tegen op. Allerlei ziektes die wij nu niet meer kennen, omdat we gevaccineerd zijn, zijn op deze wijze uit de westerse wereld verdwenen.

Juich niet te vroeg

Vroeger, zo ongeveer tot de millenniumwissel, waren de anti-vaxxers allemaal afkomstig uit de ‘bevindelijk gereformeerde’ hoek. Zij hebben gezelschap gekregen van een grote groep antroposofisch geörienteerde mensen en nu ook nog van de conspiracy denkers. Dat is best zorgelijk en dan doel ik niet zozeer op het coronavaccin. Wat die laatste betreft moeten we niet te vroeg juichen, waarschuwt Jaap Goudsmit dit weekend in het FD. De Nederlandse arts / viroloog, verbonden aan Harvard University zegt daarover: “We hebben een zeer belangrijke wetenschappelijke barrière weten te nemen. Fantastisch, en ik begrijp de euforie van de bevrijding onder de bevolking en zelfs op de beurs, maar voordat het bij de huisarts ligt duurt het nog wel even.” Volgens hem wordt het Pfizermiddel niet het winnende vaccin, maar het is toch goed nieuws waar andere fabrikanten weer veel van leren. Voorts worden de uitrol en het massaal vaccineren volgens Goudsmit nog een logistieke nachtmerrie.

Pedo’s doodschoppen als variatie op heksenverbranding

Ook ik vind het een ’riskante’ ontwikkeling dat alternatieve genezers, anti-vaxxers en complotdenkers zoveel ruimte en zendtijd krijgen. Sinds 4 jaar Donald Trump in de USA kan ik het ook niet meer schouderophalend afdoen of als een lachertje, want dat is het allang niet meer. Het zijn grote groepen mensen die tegen het fundamentalistische aanzitten. Zo geloven zij ook in het gevaar van een elite die de wereld beheerst en controleert en die ook nog eens allemaal pedofiel zijn en dus kinderen misbruiken. Tuurijk kun je naar je voorhoofd wijzen (laten we wel wezen kindermisbruik is zo ongeveer de ergste misdaad die er is), maar vorige week ging het al fout in Arnhem omdat 4 jonge jochies op pedojagerspad gingen. Zij lokten een oude homo in de val en schopten en sloegen hem morsdood. Dit weekend in Goes werd een andere oude man zwaargewond geschopt. De daders zijn mensen die geen vertrouwen meer hebben in de overheid, vaak zijn ze persoonlijk ook in iets zeer teleurgesteld c.q. gefrustreerd. En ja: overal worden fouten gemaakt: bij de politie, bij justitie, bij de belastingdienst, in het ziekenhuis. U en ik maken fouten. Maar voor eigen rechter gaan spelen is terug naar de middeleeuwen, waar toen zogenaamde ‘heksen’ de klos waren.

Meten is weten

Wat ik kortom het gevaarlijkste vind is niet alleen dat deze groepen groeien, maar dat de rede, het verstand wordt losgelaten en de onderbuik vol van frustraties prevaleert. Ik houd mij vast aan de wetenschappelijke bewijzen. ‘Meten is weten’ zeiden ze altijd tegen me toen ik compleet gevloerd in het ziekenhuis lag. De wetenschap is datgene wat we nu weten. En over corona is dat nog maar kennis van zo’n 9 maanden. Wetenschap is ontdekken, checken, bijstellen, checken en weer doorgaan. Je ziet ook dat die wetenschappers in die talkshows ondergesneeuwd dreigen te raken door de grote schreeuwers. Die hun hersenspinsels, bewuste leugens en niet onderbouwde stellingen de ether in smijten. Dames en heren programmamakers: dat je graag ‘de stem van het volk’ wilt horen in je shows, begrijp ik. Maar ik en met mij nog zeer velen hebben er nu echt wel voldoende ~en tot vervelens aan toe~ kennis van genomen.

Beeld: Pixabay

Geef een reactie