Welkom bij onze Nieuwsbrief en wat fijn dat je meeleest. In een serie interviews vertellen de mee-makers wie zij zijn, wat zij doen binnen HAVEN 5, wat het voor hen betekent en welke wensen zij nog hebben. Mee-makers zijn de mensen die HAVEN 5 vorm en inhoud geven. Zij organiseren, coördineren, verzorgen de koffie/thee, ondersteunen, werken samen, schrijven, maken schoon en nog veel meer.

Gea startte al een schaakclub en een boekenclub, Emmy houdt zich al 2 jaar creatief bezig met allerhande zaken rondom onze inrichting en Zena is gastvrouw.

INTERNATIONALE VROUWENDAG

Opnieuw hadden we een verbindende, feestelijke, lekkere 8ste maart. We startten met een wereldlunch van heerlijke gerechten uit allerlei landen/culturen. Daarna was er aandacht voor de uiterlijke verzorging van de mens middels handmassages en manicure.

En de innerlijke verzorging kwam aan bod met een lezing door Angelique Schildt Gooijer over de Veerkracht van Molukse vrouwen. Waarna we met elkaar in gesprek gingen over vrouwenveerkracht in het algemeen. Gedurende de dag verzorgde Mascha tarotkaartleggingen. En ’s avonds organiseerde Lisa een Sharing circle met als thema vrouwelijke kracht.

WE DOEN HET SAMEN

Zaterdag 13 april waren we samen met collega ́s van Buurten met Buren, Vrijwilligerscentrale Huizen en Versa Welzijn naar het We Doen Het Samen Festival in Amersfoort. Wat hoopvol en hartverwarmend om zoveel mensen te ontmoeten die actief zijn om hun eigen omgeving mooier, leuker, socialer, duurzamer en/of creatiever te maken.

Want waarschijnlijk word jij ook weleens triest, verdrietig of boos van het nieuws wat momenteel op ons afkomt. Klimaatnarigheid, oorlogen op wereldschaal en die tussen groepen mensen in de maatschappij o.a. via (sociale) media. Het lijkt soms wel of iedereen met iedereen aan het vechten is.

Maar er is gelukkig een krachtige tegenbeweging. Van personen die zelf aan de slag gaan om het om hen heen leuker, socialer, groener, duurzamer en/of creatiever te maken. We Doen Het Samen (WDHS) is de naam van een beweging met een festival, die gelooft dat mensen samen oplossingen kunnen bedenken en uitvoeren in hun directe omgeving.


OOK BIJ ONS

HAVEN 5 is daar een voorbeeld van. Daar organiseren mensen alles zelf: communicatie, administratie, schoonmaak, onderhoud, coördinatie etc. Op die manier ontstaat er telkens een divers programma met leuke, zinvolle, praktische, interessante, sportieve, gezellige en inspirerende activiteiten. In Huizen zijn er meerdere van dit soort bewonersinitiatieven. Denk ook aan Huizen Duurzaam, Buurten met Buren, Huizen Schoon, Brugwachters Huizen, de buurtpreventie, verenigingen etc.

NIEUW OP DE AGENDA

– Meditaties op vrijdagochtend
– Autisme Café op dinsdagavond
– Sharing Circles op vrijdagavond (lees hier het artikel met Lisa)
– Levenslessen van Jezus, gesprekken over de filosofie die Jezus uitdroeg
– MoonSisters circle van Yvonne. (lees er hier meer over)

En natuurlijk ben je welkom om te wandelen, te handwerken, een spelletje te spelen, een idee te delen of een kop koffie/thee te drinken. Tot gauw in HAVEN 5!