Hier zijn we met de decembereditie van de nieuwsbrief van HAVEN 5! Wat fijn dat je meeleest! We willen je graag informeren, inspireren en enthousiasmeren over onze buurt- & broedplaats in Huizen. 

Licht

In deze donkerste weken van het jaar met de vele feestdagen, worden we allemaal nogal heen-en-weer geslingerd in onze emoties. Decemberstress omdat er zoveel geregeld moet worden, decemberstress omdat je niet weet hoe de dagen door te komen of stress over de wereld in z’n geheel op dit moment. Met een oorlog in Oekraïne, met torenhoge energierekeningen of met eigen  eigen huis- & tuinbeslommeringen.

Of je nu kerst gaat vieren als het feest van de geboorte van Christus, of als de markering van de kortste dag van het jaar of gewoon als feest met de familie: licht ontvangen hebben we allemaal nodig. Bij Haven 5 willen we dat graag voor en met elkaar doen, want delen maakt gelukkig. Wij zijn met Kerst en de jaarwisseling en ook de dagen daartussenin geopend

Share

Dus delen we stekjes, boeken, kleding en levensmiddelen. Je kunt bij ons iets brengen, iets ruilen of iets meenemen.  Net wat je kwijt wilt of waar je behoefte aan hebt. Misschien dat je die doos met chocolade uit je kerstpakket wel wilt inwisselen voor een een fles olijfolie. Of die ene zomerse blouse die toch niet zo bij je past liever ruilt met een lekker warm vest, dat iemand anders heeft achtergelaten. Kom kijken: laat wat achter en neem wat mee!

We zijn blij met alle mensen die onze HAVEN 5 binnenstappen. De autochtone Huizers, de mensen die hier net zijn komen wonen en de Oekraïeners die hier tijdelijk verblijven in de hoop dat het snel weer vrede wordt in hun land. En ook hier wordt gedeeld. Zo werden we al verblijd met een handpan optreden van Sergev met meditatieve, warm klinkende muziek, wordt er Engelse taalles gegeven en is er een groep die middels muziektherapie de veerkracht vergroot. En we treffen mensen die momenteel op de boot verblijven aan in onze eigen Haven 5.

Creatief

Ook nieuw creatieve initiatieven:

Saskia geeft workshops Sashiko (Japanse verstelkunst)

Mirjam maakt je wegwijs in het werken met Decopatch

Op 14 januari om 14.00 uur verzorgt Linda een creatieve knutsel workshop. Kijk op de website voor meer informatie en opgeven.

Groene Haven

Nationale Klimaatweek in november was goed bezocht. Op maandag 10 uur stonden er al mensen voor de deur voor de rondleiding Permacultuur langs de geveltuintjes. Er ontstonden mooie gesprekken en zelfs een ‘wilde tuingroep’. Mensen die kennis en ervaring uitwisselen over een ‘wilde’ tuin en ook een kijkje nemen bij elkaars tuin. Wil je meer weten? 

Marit is er maandag van 10 tot 11 uur, spreekuur Groene coach.

Vanuit het Voedselbos initiatief zijn er meerdere observatie wandelingen op de locatie in het Stadspark. Zie de website voor de data. Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen van het Voedselbos? Meld je dan aan via de website voor de nieuwsbrief: 

Goede gesprekken

We zijn gestart met bijeenkomsten Humanisme in Huizen. De invulling bepalen we gezamenlijk en elke keer kiezen we een boek, artikel, blog of filmpje waar we over in gesprek gaan. Op 17 januari is de volgende bijeenkomst.

Daarnaast Samen in Dialoog op vrijdagochtend.

Bakje Troost op dinsdagochtend 

1 x per 3 weken praktische filosofie bijenkomsten op woensdagochtend en -middag

Kerst

Tussen Kerst en Oud en Nieuw is HAVEN 5 open. Op maandag tot en met vrijdag ben je tussen 10 en 14 uur van harte welkom voor een kop koffie/thee met iets lekkers. 

 

Vriend worden n locatie huren

Tekst uit eerder nieuwsbrief gebruiken.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]