Streamingdienst Pathé Thuis heeft een bijzondere extra service toegevoegd aan de nieuwe Nederlandse speelfilm ‘Op gepaste afstand’. De korte romcom met Noortje Herlaar en Tibor Lukács in de hoofdrollen, is vanaf vandaag ook te bekijken met Irma Sluis. Jawel, sinds een paar maanden ons lichtpuntje in deze zo zorgelijke Coronatijden.

Irma is een filmster
Bovengenoemde film is, zo doet de titel ook al vermoeden, is de eerste rolprent in ons land die handelt in Corona-tijden en ook is gedraaid volgens de ‘social distance’-regels. De hoofdpersonen ontmoeten elkaar tijdens een wandeling gedurende de ‘intelligente lockdown’. Langzaam maar zeker groeit het tweetal naar elkaar toe, met inachtneming van de RIVM-regels uiteraard. En daar hoort de bekendste persoon Nederlandse vrouw van de afgelopen jaren bij, moet Pathé gedacht hebben. Irma Sluis dus.

#waarisirma
Gisteravond nog maakte zij de tongen en de toetsen volop los. Halverwege de persconferentie werd zij afgelost door een andere tolk: Corline Koolhof. De wissel vond plaats op het moment dat de pers vragen kon stellen. Kijkers vroegen zich af waarom ze eigenlijk werd gewisseld. Het zorgde dan ook voor een hoop geinige reacties op Twitter. #waarisirma? was trending topic. Hilariteit alom, zodat niemand het meer over de uitspraken van Rutte en De Jonge had. De reden dat Irma werd afgelost heeft simpel met de tijdspanne te maken, zo legde het Nederlands Gebaren Centrum uit op Facebook.

Viral
Eerder ging Irma al viral met haar vertolking van ‘hamsteren‘ en en ging er een hilarische foto van gebarentolk Irma Sluis en RIVM-directeur Jaap van Dissel heel internet over.

https://www.instagram.com/p/B_ZpJUNJI1a/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Praktisch
Nog even over de film. Regisseur Jon Karthaus draaide tijdens de lockdown. Op de set waren doorlopend 2 ‘social distance-managers’ aanwezig, die in de gaten hielden of crew en cast wel voldoende afstand hielden. Daarbij hanteerden ze een grote geel-zwarte stok van anderhalve meter lang, Oef. ‘Op gepaste afstand’ is inclusief Irma Sluis tot 1 juni gratis te zien bij Pathé Thuis. Daarna betaal je €2,-

https://www.instagram.com/p/CAVgrY_j-WD/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Geef een reactie